Gaļas ēdieni un pareizs uzturs - viedoklis
Nedaudz gribētu pieskarties tēmai par gaļu. Latvijā ir daudz mazo audzētāju un gaļas pārstrādes uzņēmumu, bet tie nav tik lieli, kā Lietuvā. Tad nu šeit lielākoties audzēto gaļu ved uz Lietuvu, tur savukārt labākā aizceļo uz rietumiem, atpakaļ atnāk dažāda, galvenokārt uz maksimas veikaliem. Kotlešu masas, gatavie darinājumi u.c. Gaļa varbūt nav slikta, bet tā vairs nav augstākās kvalitātes. Lai tā ilgāk uzglabātos, tiek izmantotas dažādas viltīgas metodes (cerams, ka maxima šādas metodes neizmanto). Gaļa ir svarīga uzturā ziemeļu tautām, bet ir vēl daudzi citi veselīgi produkti, piemēram, kazas pienu nu nevajadzētu smādēt, tas it ļoti vērtīgs. Jāpiemin būtu arī “kešmašīnas”, kas pilda gaļā tīru ūdeni (interesanti zināt cik tas ir sterils un kā tas gaļā uzglabājas), lai palielinātu tās massu. Latvijā tomēr ir daudz nabadzīgu cilvēku, kuriem pārmaksas šajā krīzes laikā nebūt nav vēlamas, jo cieš viņu naudas maks - dzīves kvalitāte - veselība - bērni. Pareizs un veselīgs uzturs ir priekšnosacījums veselīgai nācijai un tie nav tikai bērni, bet pilnīgi visi šeit dzīvojošie. Gaļa ir jāaudzē šeit un jāatstāj šeit, kā arī jāēd pašiem, bez piejaukumiem un citiem izgudrojumiem, kas nenes labumu sabiedrībai, vajadzētu atteikties. Par pārējo importēto gaļu, lai rūpējas tie, kas sabiedrību mīl. |